Month: June 2015

pengalaman-dalam-kapal-terbang

Pengalaman Bercuti Ke Amsterdam-Panik Bila Kapal Terbang Bergegar ! ( Part 1 )

Ramai rupanya yang meminta saya menulis pengalaman  bercuti  ke Amsterdam dulu  dan ada yang mintak saya tuliskan secara terperinci termasuk kos yang di perlukan. Bukan tak nak tulis tapi saya tak mampu nak tulis panjang-panjang macam travelog tu dan tak berapa ingat jumlah sebenar. Jadi ada yang saya dah cover sebelum ni saya tuliskan sikit-sikit mana-mana …

Pengalaman Bercuti Ke Amsterdam-Panik Bila Kapal Terbang Bergegar ! ( Part 1 ) Read More »

airasia

Airasia Sedang Buat Promosi.Tempah Tiket Tambang Murah Sekarang !

Assalamualaikum dan selamat berpuasa kepada semua yang sedang membaca post ini. Semalam selesai saya mengemas dapur dan meja makan saya teringin nak cuba book tiket kapal terbang. Sebenarnya dah tahu Airasia sedang buat promosi sebab ada terima email dari langganan newsletter. Rakan-rakan saya baik di fb atau rakan travel saya pun dah war-warkan sebelum tu. Disebabkan …

Airasia Sedang Buat Promosi.Tempah Tiket Tambang Murah Sekarang ! Read More »

masjid-di-korea-selatan

Walaupun Pelat 9 Orang Student Korea Ini Tetap Mahu Belajar Membaca Quran. Saya Kagum !

Walaupun pelat 9 Orang Student Korea Ni Tetap Mahu Belajar Membaca Quran. Tajuk ni tak ada kena mengena langsung dengan percutian dan sebagainya. Sebenarnya saya baru saja berkakoa talk dengan rakan saya yang sedang study di Korea tentang puasa di sana. Menurutnya sekarang sana sedang summer. Subuh pukul 3.17 pagi dan waktu iftar pukul 7.55 malam.Maknanya …

Walaupun Pelat 9 Orang Student Korea Ini Tetap Mahu Belajar Membaca Quran. Saya Kagum ! Read More »

ais-krim-turki

Bercuti Ke Turki ? Jangan Beli Aiskrim Mereka Jika Anda Jenis Panas Baran.

Bulan lepas kawan saya ada racun-racun sikit ajak pergi bercuti ke Turki tahun depan .Tapi promo tu limited sangat sampai tak dapat nak fikir betul-betul.Jadi burn la harapan nak book tiket hari tu. Susah sikit kalau masih ada anak sekolah ni.Kena plan betul-betul supaya bila kita tak ada ada orang yang boleh uruskan mereka nak ke …

Bercuti Ke Turki ? Jangan Beli Aiskrim Mereka Jika Anda Jenis Panas Baran. Read More »

melancong-ke-vietnam

10 Perkara Yang Anda Kena Waspada Semasa Bercuti Di Vietnam.

Baru-baru ni saya terbaca di salah satu group di facebook tentang salah seorang ahli group tersebut yang tertipu semasa menaiki teksi semasa bercuti di Vietnam. Patutnya harga teksi dalam RM 25 dah  jadi beratus-ratus ringgit. Selepas post tersebut ramai lagi ahli group tersebut turut sama meluahkan perasaan masing-masing tentang sikap pemandu teksi di sana. Tertipu semasa …

10 Perkara Yang Anda Kena Waspada Semasa Bercuti Di Vietnam. Read More »

error: Content is protected !!